Norrköping vände mot Varberg – se målen i spelaren Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping vände och vann mot Varberg

Toppen mot botten.

Då vände IFK Norrköping underläge mot Varberg och vann med 3-1 efter mål av Kristoffer Khazeni – hans första mål sen han kom tillbaka efter hjärntumören.

– Jag älskar att spela fotboll, att få varahär ute är en magisk känsla, säger han i Discovery+.

Det var botten mot toppen när IFK Norrköping åkte till Varberg. Och det var som det brukar se ut när lag besöker Varberg – långa inkast och mycket kamp. Den första halvleken bestod av just det, men det skulle även vara ett succérecept för hemmalaget.

I den trettonde minuten snappade Luke Le Roux upp en nickskarv från ett långt inkast och han nickade in matchens första mål.

Varberg var laget som såg hungrigast ut och ledningen innebar att de tillfälligt gick upp från att ligga sist i tabellen till att ligga på säker mark.

Minuter innan halvtidsvilan var dock Victor Lind väldigt nära att sätta kvitteringen då han kom helt fri mot den 43-årige målvakten Stojan Lukic. Men Lukic stod för en jätteräddning,

– Det är en makalös enhandsparad av Lukic, säger kommentatorn Stefan Lissol i Discovery+.

Norrköping kom ut som ett bättre lag i den andra halvleken och i den 60:e minuten slog de till. Inbytte Daniel Eid slog ett inlägg som Christoffer Nyman nådde högst på. Kvitterat och ”Peking” inledde jakten på ledningsmålet.

Och nio minuter senare skulle målet komma. Det var efter ett anfall som såg ut att vara över som bollen hamnade hos Vito Hammershöy-Mistrati, efter slarv av Varberg. Dansken drog till med ett välplacerat skott och ledningen var ett faktum.

Med cirka tio minuter kvar av matchen fyllde även Kristoffer Khazeni på med en läcker chipp, efter att han ställdes ensam mot målvakten. Det var hans första mål efter pausen som han tvingades till på grund av en hjärntumör.

– Det är otroligt faktiskt. Jag älskar att spela fotboll, att få varahär ute är en magisk känsla. Det var längesen man fick göra målockså, det är extra kul, säger Khazeni i Discovery+.

IFK Norrköping vann med 3-1 och ligger nu på tredje plats samtidigt som Varberg är fortsatt sist i tabellen.