Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Wendersons drömträff mot Elfsborg i premiären Foto: Discovery+

Värnamo var utspelat mot Elfsborg – men fick med sig en poäng efter Wendersons kanonträff

Uppdaterad
Publicerad

Elfsborg såg ut att ha full kontroll över hemmamatchen mot Värnamo och ledde med 2–0.

Då slog Wanderson till med ett läckert långskott.

Och sedan kom även en kvittering.

– Godkänt, säger 2–2-målskytten Ajdin Zeljkovic.

Elfsborg såg ut att gå en bekväm premiär till mötes när Simon Hedlund smällde in 2–0 mot Värnamo efter en knapp halvtimme, en halvtimme där Elfsborg var helt överlägset och gjorde lite som de ville.

– Det är bedrövligt försvarsspel. Vi får inte släppa till sådana jättelägen. Det är Viktor Andersson, vår målis, som håller kvar oss i matchen, sade Värnamos Simon Thern till Discovery + i pausintervju.

3–2-målet bortdömt

Men efter en dunderträff av Wenderson – som slog till med ett läckert skott från ungefär 25 som gick ribba in – och sedan ytterligare ett mål av Ajdin Zeljkovic, var hemmalagets ledning som bortblåst.

Se målet i klippet här ovanför

Efter drygt en timmes spel trodde nog Jalal Abdulai att han åter gett Elfsborg ledningen, men domaren valde i stället att blåsa frispark för gästerna.

”Under all kritik”

Värnamo fortsatte trycka på, och var stundtals nära ett ledningsmål, men likaläget stod sig matchen ut. Matchen slutade 2–2 och det blev delad pott för lagen på Borås arena i premiären.

– En poäng här på Borås arena är godkänt med tanke på hur vi började matchen. Det är under all kritik i den första halvleken, det är inte alls bra. Men i andra halvlek höjer vi oss enormt mycket, så det är lite blandade känslor men vi är så klart nöjda med en pinne här, säger Ajdin Zeljkovic till Discovery +.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin var inte lika nöjd med andra halvlek.

– Klart att 2–0 hemma inför den här publiken i en hemmapremiär alltid är tufft att tappa, och man känner sig besviken just nu, sade han.

Allsvenskan

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

2 - 2

IFK Värnamo logo

IFK Värnamo

Borås Arena, Borås
Publik: 9089
Domare: Fredrik Klitte

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.