Sent straffmål gav Växjö kryss i premiären

Med bara fem minuter kvar av ordinarie speltid kvitterade hemmalaget Växjö på straff i den damallsvenska premiären. Lagkaptenen Emmi Alanen såg till att det blev 1-1 mot nykomlingen AIK.

Växjö dominerade spelet den första halvtimmen och hade flera chanser, bland annat genom anfallaren Amanda Johnsson Haahr.

De fick sedan ett jätteläge att ta ledningen på hemmaplan då bollen tog på en AIK-hand i straffområdet. Men Milla-Maj Majasaari räddade straffen från Signe Holt Andersen.

Holt Andersen sköt mot den högra stolpen, men finländska Majasaari räddade snyggt.

Det blev istället nykomlingen AIK som gjorde det första damallsvenska målet 2021 då de tog ledningen genom Nora Rönnfors. 17-åriga jättetalangen Rosa Kafajis skott blockerades och då var Rönnfors påpassligt framme och sköt in ledningsmålet.

AIK såg ut att gå mot en drömstart i återkomsten i damallsvenskan, men i den 85:e minuten fick Växjö straff igen. Den här gången fick Alanen chansen och hon gjorde inget misstag. Även den andra gången var det en hand på fel ställe som orsakade straff.

Därmed delade lagen på poängen i premiären i Växjö.