Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Forsberg och Albin Ekdals landslagsframtid är osäker. Foto: Bildbyrån/TT

Veteranerna Albin Ekdal och Emil Forsberg tvekar om blågula framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans har de gjort 151 landskamper. Albin Ekdal (68) och Emil Forsberg (84) är två av de mest rutinerade spelarna i Janne Anderssons landslag. Nu tvekar de båda om framtiden i blågult.

–Jag har inte tagit något beslut, säger Forsberg till SVT Sport.

Landslaget har varit inne i en generationsväxling nu under ett par år där nu en majoritet av spelarna tillhör den yngre generationen men där också ett par rutinerade äldre spelare finns kvar. Frågan är hur länge till?

31-årige Emil Forsberg var precis som alla andra spelare djupt besviken efter den tunga förlusten mot Österrike på Friends.  Han vet vad ett avancemang till ett stort mästerskap betyder för svenska fotbollsfans.

Herrlandslaget i fotboll

– Man lever för de goda stunderna. Jag har fått äran att vara med i tre mästerskap för Sverige som har gett mig fantastiska minnen och jag vet vad det gör med landet. Och det är väl det man kämpar för varje dag när man kommer hit för att leverera den känslan. Nu  är vi inte där, en bit ifrån, och det är så klart att det är jobbigt, säger Leipzig-spelaren.

Forsberg osäker på VM 2026

Om detta betyder att han ser slutet på landslagskarriären än det vill han inte säga. Han vet inte om han är med fram till ett eventuellt VM 2026.

– Även om jag känner mig i väldigt bra form så får vi se, jag har inte tagit något beslut.

Ekdal landslagsdebuterade 2011

Albin Ekdal fyllde 34 år i juli. Brommapojkarna-fostrade mittfältaren gjorde sin första landskamp den 10:e augusti 2011,  när han i 60:e minuten byttes in mot Sebastian Larsson på Metaltist-Arena i Charkiv i mötet med Ukraina. Tolv år senare har han spelat 67 landskamper till och vet inte hur mycket längre landslagskarriären blir.

– Jag närmar mig slutet på den, säger Ekdal.

Men du kvar på de två samlingarna i höst?

– Det är lite för tidigt att säga något om det nu efter matchen. Men jag tror att jag är med där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet