Victor Edvardsen inför derbyt mot AIK: ”Vill inte avslöja för mycket..”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen väntar årets första Stockholmsderby.

Djurgårdens Victor Edvardsen ser fram emot matchen mot AIK – och han vet vad som krävs.

– Vi måste visa en jävla attityd i den här matchen och inte låta AIK ha bröstet utåt mer än vad vi har, säger Edvardsen till SVT Sport.

Det har hittills blivit sju inspelade poäng på fyra matcher för Djurgården – och i den femte omgången vankas det stormatch. Då väntar nämligen AIK på bortaplan.

Djurgårdens anfallare Victor Edvardsen ser fram emot tillställningen.

– Otroligt inspirerande och kul att få komma ut på Friends Arena inför fullt hus och våra bortafans som ska vara där. Det ska bli häftigt att få testa på det.

”Kommer göra min grej”

Edvardsen trivdes senast han ställdes mot AIK, då iklädd Degerforsmundering. Den målfarlige kuggen noterades för två fullträffar och rodde hem segern för sitt lag.

– Jag kommer gå in med min attityd och göra min grej. Jag vet att de kommer att ha respekt för mitt djupledsspel.

Och han menar att AIK har vissa svagheter.

– Jag vill inte avslöja för mycket, men vi ska försöka hota dem med vår speed och passningsspel. Det måste gå fortare än vad de förflyttar sig. Kan vi komma upp på den nivån så blir det bra.

”En jävla vilja...”

Djurgården har vunnit ett av de 20 senaste allsvenska mötena med AIK. Du är ju ny i Djurgården, men hur mycket tänker du på det?

– Jag tänker inte på det alls. Jag kommer in och ska försöka få en vändning i det här. Det är klart att man har läst och hört om det här. Det får inte ta över, vi måste visa en jävla attityd i den här matchen och inte låta AIK ha bröstet utåt mer än vad vi har. Vi måste visa karaktär och en jävla vilja att vinna matchen. Gör vi det i kombination med bra fotboll så får vi med oss tre poäng. 

– Vi har många karaktärer. Gäller att vi ska plocka fram det. Varje individ har sin karaktär. Kan man ta ut lite från varje person, inklusive vi som har lite mer av en approach utå, så är det en bra mix. Det gäller att ingen gömmer sig nu och det är en match vi ska vinna.

Vad en seger hade inneburit?

– Det är ett derby och den här matchen betyder så mycket för så många. Om jag gör mål eller någon annan, det skiter jag i. 

MISSA INTE: Se och hör intervjuerna med Djurgårdens Victor Edvardsen och AIK:s Axel Björnström inför derbyt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.