Viktor Claesson på väg hem. Foto: Bildbyrån

Viktor Claesson lämnar Krasnodar – på väg till Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Claesson, 30, och flera av de utländska stjärnorna lämnar ryska Krasnodar.

Enligt uppgifter till SVT Sport är landslagsstjärnan är på väg hem till Sverige.

Efter den ryska invasionen av Ukraina har utländska tränare, ledare och spelare börjat lämna klubbarna i den ryska fotbollsligan.

Under onsdagen meddelade hans klubb Krasnodar att den tyske tränaren Daniel Farke och hans tre tyska medarbetare lämnar klubben.

Enligt uppgifter som SVT Sport tagit del av är Viktor Claesson på väg till Sverige, vilket Sportbladet var först att rapportera om. Uppgifterna bekräftas av Krasnodar som meddelar att man släppt Claesson och en rad andra utländska spelare.

Avtalet kommer att gälla fram till att det löper ut i sommar.

Flygplatsen avstängd

Claessons kontrakt med Krasnodar går ut i sommar men det är oklart om svensken kommer få spela någon annanstans under våren eller bara lämnar Ryssland på grund den osäkra situationen.

Krasnodars flygplats är avstängd på grund av stridigheterna i närliggande Ukraina.

Viktor Claessons moderklubb är allsvenska nykomlingen IFK Värnamo och under fem år tillhörde mittfältaren Elfsborg.

Sedan Marcus Berg flyttade hem till IFK Göteborg i somras och Kristoffer Olsson skrev på för Anderlecht är Claesson ende svenske spelare kvar i ryska klubben.

SVT Sport har sökt Viktor Claesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.