Viktor Gyökeres (vänster) gjorde ännu ett mål för sitt Sporting Lissabon i Europa League. Foto: FABRICE COFFRINI

Viktor Gyökeres stekhet – öser in mål för Sporting Lissabon mot Young Boys

Uppdaterad
Publicerad

Svensk fotbolls hetaste fotbollsanfallare just nu?

Viktor Gyökeres, förstås.

Landslagsstjärnan vräker in mål för sitt Sporting Lissabon.

När han slog in straffen till 2–0 mot Young Boys i slutspelskvalet i Europa League noterade Gyökeres för sitt 25:e mål för säsongen, alla tävlingar inräknade.

Med sina 16 mål i portugisiska ligan har 25-årigen snabbt blivit Sportingfansens kelgris hemma på José Arveladze-stadion i Lissabon.

Europa League

Iskall straff

De som följde med till Wankdorf-stadion i Bern fick jubla igen åt svensken. Gyökeres slog iskallt in straffen i första halvlek. Hittills i Europa League har han nu gjort fyra mål på sex matcher.

Sporting Lissabon vann matchen med 3–1 och skaffade sig ett utmärkt läge inför hemmareturen.

– Vi är närmare åttondelsfinalen nu. Vi har en tvåmålsledning, men det är långt ifrån så att att matchen är avgjord, men vi är på god väg, säger tränaren Ruben Amorim, enligt den portugisiska sajten A Bola.

I Bryssel kvitterade Gustaf Nilsson till 2–2 när Royale Union i Conference League hämtade in 0–2 mot ett Eintracht Frankfurt utan skadade landslagsmittfältaren Hugo Larsson.

UEFA Europa League

BSC Young Boys logo

BSC Young Boys

1 - 3

Sporting CP logo

Sporting CP

Stadion Wankdorf, Bern
Publik: 31500
Domare: Benoît Bastien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet