Viktor Gyökeres. Foto: Bildbyrån

Viktor Gyökeres om det oväntade samtalet: ”En bra lördag”

Uppdaterad
Publicerad

23-årige Viktor Gyökeres har fått en ny chans i landslaget och väntade inte sig ett samtal från förbundskapten Janne Andersson.

– Vi hade precis spelat en match och vunnit, och så fick jag det samtalet. Det var en bra lördag, säger han till SVT Sport.

Viktor Gyökeres, 23, kallades in till landslaget efter Zlatan Ibrahimovics återbud.

Anfallaren kommer från en fin start i klubblaget Coventry i den engelska andraligan Championship där det har blivit nio mål på elva matcher. Samtalet från Janne Andersson kom efter helgens 4-1-seger mot Fulham, där Gyökeres själv gjorde två mål.

VM-kval fotboll

– Det var jättekul. Vi hade precis spelat en match och vunnit, och så fick jag det samtalet. Det var en bra lördag, säger han till SVT Sport.

Gyökeres har representerat blågult en gång tidigare, 2019 var han med under en januariturné. Nu får han alltså chansen igen.

– Jag har gjort det bra men jag tycker inte att man ska ha några förväntningar (på att spela) men det är klart att man känner sig i bra form, säger Viktor Gyökeres.

Sverige tar emot Kosovo hemma på Friends Arena på lördag klockan 18.00.

KLIPP: Se målen i toppmötet (2 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet