Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson efter återbuden: ”Man är ett nervvrak”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagssamling och dags för VM-kval igen. För Sverige väntar två matcher på hemmaplan, Kosovo på lördag och Grekland på tisdag.

Efter dubbla återbud från Zlatan Ibrahimovic och Mattias Johansson är även Victor Nilsson Lindelöf osäker.

– Man är ett nervvrak från att man tar ut truppen till att spelarna kommer, säger Janne Andersson.

VM-kvalmatcherna under denna samling blir landskamper nummer 69 och 70 för förbundskapten Janne Andersson.

Landslaget har inför matcherna fått två återbud, både från Zlatan Ibrahimovic och Mattias Johansson. Kaptenen Nilsson Lindelöf väntas bli pappa i dagarna och kan även han missa matcherna.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag har en plan för hur vi ska hantera det ifall Victor inte kommer. Jag utgår från att det blir barnafödelse snart. Men självklart har jag täckning för att om han inte skulle komma, säger Janne Andersson på dagens presskonferens.

Från att truppen togs ut har det varit en nervös väntan för förbundskaptenen som inte hoppas på fler återbud.

– Jag vill inte ha några fler återbud alls. Den här sista helgen innan samling är man inte människa. Man kollar på mobilen hela tiden, följer matcher och kollar skador. Man är ett nervvrak från att man tar ut truppen till att spelarna kommer, säger Janne Andersson.

Sverige ställs mot Kosovo på lördag klockan 18.00. Den andra VM-kvalmatchen mot Grekland spelas på tisdag med avspark 20.45.

KLIPP: Jansson: ”Vet inte om jag är unik eller korkad” (26 september)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet