Stolpen räddade mästarlaget från ny förlust

Söndagens tidiga damallsvenska möte blev en mållös historia för Piteå och mästerskapsaktuella Madelen Janogy. I stället var det skånska hemmalaget Vittsjö som stod för de flesta chanserna – men matchen slutade 0-0.

Det var två jämnstarka lag som möttes på Vittsjö IP i damallsvenskans sjunde omgång. Vittsjö är med i toppstriden av tabellen med bara tre insläppta mål hittills, medan Piteå jagar revansch efter tunga förlusten mot Rosengård i onsdags.

Men den som hoppades på en rafflande match i Skåne fick tänka om.

Vittsjö med farligaste läget

Första halvlek blev mållös. Svenska mästarlaget Piteå spelade mycket i djupled, långa passningar till Madelen Janogy med förhoppningen att ge den VM-uttagna forwarden skottlägen, men 23-åringen fick inte till avsluten.

I stället var det hemmalaget, starkt påhejat av dryga 800 åskådare på läktaren, som hade flest avslut på mål (6-3 i statistiken). Farligaste läget i andra halvlek, 74:e matchminuten, när Clara Markstedt spelade fram inbytta Summer Lynn Green som sånär prickade in bollen bakom Cajsa Andersson i Piteåmålet. Men främre stolpen i vägen, och matchen slutade 0-0.

Piteå spelar uppskjuten match mot LB07

Matchen skulle ha varit den sista omgången innan VM-uppehållet. Men för Piteå väntar ett möte mot Limhamn Bunkeflo på torsdag nästa vecka den 23 maj. Matchen blev uppskjuten på grund av SAS:s pilotstrejk, vilket ledde till att LB07 kände sig förhindrad att ta sig till Norrbotten.

Den uppskjutna matchen innebär att båda lagen, Piteå och Limhamn Bunkeflo, just nu har en match mindre spelad i tabellen.