Brasiliens Christiane skjuter och Jamaicas Konya Plummer försöker stoppa henne. Foto: TT Bild

Cristiane tremålsskytt när Formiga blev historisk

Jamaicas VM-debut stördes av Brasiliens rutin. 41-åriga Formiga blev historisk genom att hon nu inledde sitt sjunde VM-slutspel, när 34-åriga Cristiane gjorde samtliga mål i Brasiliens 3–0-seger.

Nio raka förluster i träningsmatcherna spelade ingen roll när Braslien tog sig an VM-debuterande Jamaica i VM i Frankrike. Brasilien var inställt på att vinna matcher när det verkligen gäller – och gjorde det också.

Samtidigt som samtliga spelare i Jamaica gjorde VM-debut inledde 41-åriga Formiga sitt sjunde VM-slutspel, vilket är rekord.

I Martas frånvaro kunde dock en annan rutinerad anfallare visa vägen. På ett vänsterinlägg kom 34-åriga Cristiane helt rätt och nickade hårt in 1–0 för Brasilien efter en kvart.

Debinha hade ett friläge att göra 2–0 men Jamaica hade en bra målvakt i USA-födda Sydney Schneider. 19-åriga Schneider knep bland annat en straff (Andressa sköt) och var en av planens bästa  spelare i den första halvleken, som ändå innehöll några farligheter från Jamaica.

Tidigt i den andra halvleken kom 2–0, efter ett snabbt anfall med många inblandade fick Christiane öppet mål fast ur snäv vinkel. Konya Plummer stoppade skottet, men innanför mållinjen.

Lite senare kom också Cristianes tredje mål. Hon sköt elegant en frispark via ribban, som sedan studsade just innanför mållinjen.

Det fick räcka för Cristiane som klev av och satte sig bredvid Marta på Brasiliens avbytarbänk.