Zlatan Ibrahimovic och Alexander Isak är två av spelarna som riskerar avstängning. Foto: Bildbyrån

Nio spelare kan vara avstängda i playoff: ”Konstigt”

Uppdaterad
Publicerad

Nio spelare är en varning från att bli avstängda inför morgondagens avgörande VM-kvalmatch borta mot Spanien. Att de gula korten hänger med till ett eventuellt playoff gillar inte förbundskapten Janne Andersson.

– Jag tycker inte om när det inte är fair play och jag tycker inte att det här är det, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson, Ludwig Augustinsson, Victor Nilsson Lindelöf, Emil Krafth, Mattias Svanberg, Alexander Isak och Joakim Nilsson. Alla de nio spelarna blir avstängda i ett eventuellt playoff på våren om de drar på sig ett gult kort mot Spanien.

Att de gula korten följer med tycker Janne Andersson att är fel. Sverige lämnade till och med in en skrivelse till Fifa (internationella fotbollsförbundet) om att den regeln skulle strykas, men fick avslag.

VM-kval fotboll

– Jag måste säga att det är konstigt att ha med sig gula kort när man kommer från en annan tävling. Jag tycker inte om när det inte är fair play och jag tycker inte att det här är det. Jag har aldrig varit med om att man blandar ihop tävlingar på det här sättet. När jag hörde det tänkte jag att det inte kunde vara sant, men det är det, säger han.

Sverige behöver en seger mot Spanien för att gå rakt till VM, annars blir det playoff. Därför öppnade Andersson också för att byta ut spelare som riskerar avstängning om man ligger under rejält i slutet.

– Det är en del i hela matchplanen. Om det skulle vara så tråkigt så får man så klart vara smart i den situationen.

KLIPP: Murray utslagen ur Stockholm Open (11 november)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet