Alexandra Popp kramar om målskytten Sara Daebritz efter 1-0 i matchen mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Tysk seger – trots spansk speldominans

Spanien hade kommandot i matchen. Men en målvaktstabbe och ett tyskt försvarspel till synes omöjligt för spanjorerna att ta sig igenom, gav seger till världstvåan med 1-0.

Spanien inledde toppmötet mot Tyskland med flera vassa chanser. Absolut farligaste läget när Real Sociedad-anfallaren Nahikari i 14:e matchminuten sprang sig fri strax utanför straffområdet, men tyska målvakten Almuth Schult visade på gymnastikkonster och räddade med högerbenet utsträckt.

Matchens enda mål blev istället tyskt och var en snöplig historia för spanska målvakten Sandra Panos. Tyska lagkaptenen Alexandra Popp nickade mot mål, Panos räddade, men rensningen var för svag och returen framför fötterna på en framrusande Sara Däbritz som glidtacklade in bollen till 1-0.

Tysklands defensiv som en mur

Tungt för ”La Roja” som fortsatte stå för en majoritet av chanserna matchen igenom, men saknade spetsen i avsluten. Tyskland, utan stjärnspelaren Dzsenifer Marozsán som bröt tån i premiärmatchen mot Kina, gjorde dessutom vad de alltid gör så bra: täpper till i defensiven med ett nästintill perfekt försvarsspel.

Matchen blev precis som under gårdagen väderbetonad. Regnet bara öste ner på Stade du Hainaut i norra Frankrike under första halvlek, men till skillnad från Sverige-Chile som fick avbrytas då det började blixtra och dundra över planen, bröt solen fram i andra halvlek.

Tyskland, tvåfaldiga världsmästaren, kopplar nu ett järngrepp om förstaplatsen i grupp B.