Sir Alex Ferguson såg Skottland kryssa mot England. Foto: TT/Bildbyrån

Sir Alex Ferguson fick se Skottland ta skrällpoäng

Uppdaterad
Publicerad

Den legendariske tränaren Sir Alex Ferguson fick se sitt hjärtas Skottland ta en poäng mot England på Wembley efter 0-0 i den andra gruppspelsmatchen i EM-slutspelet.

– Det var en bättre match än senast och vi tar med oss den här poängen till den sista matchen, säger 20-årige Billy Gilmour i SVT:s sändning och tänker på mötet med Kroatien, där vinnaren kan gå till åttondelsfinal. Chelseaspelaren utsågs av Uefa till matchens spelare.

På tilläggstid var det full kalabalik i det skotska straffområdet men bollen rensades bort och gästerna fick med sig en efterlängtad poäng. De skotska spelarna log som om de vunnit matchen efteråt när de tackade fansen. Flera av de engelska fansen buade ut sina egna.

Fotbolls-EM

De skotska fansen sjöng för sina hjältar efter den bärgade poängen i det extremt upphaussade rivalmötet i London. Det var blott det fjärde av 115 möten lagen emellan som slutade mållöst.

Kane: ”Ett rättvist resultat”

Efter en dryg timme och stor engelsk dominans vaskade Skottland fram en bra chans. Lyndon Dukes sköt ett skott och Reece James kastade sig fram och nickade bort bollen. Reprisen visade dock att bollen gått utanför utan James inblandning.

– Det var ett rättvist resultat, all heder till Skottland som försvarade sig bra. Det var inte vår bästa insats men det blev en till poäng närmare slutspel vilket är vårt stora mål, säger Englands kapten Harry Kane.

På läktaren befann sig Sir Alex Ferguson, 79, iförd ett vitt munskydd. Han var förbundskapten för Skottland en kort period innan han tog över Manchester United 1986 och inledde en av de mest legendariska tränarkarriärerna någonsin.

Stolpnick av England i första halvlek

England hade flest chanser i den första halvleken på ett regnigt Wembley, där Skottlands spelförstörande taktik lyckades mot den frustrerade rivalen.

John Stones nickade klockrent tungt i stolpen efter en hörna för England, vilket var allra närmast.

Stephen O'Donnell hade Skottlands bästa chans med ett hårt direktskott där den engelske målvakten Jordan Pickford fick ta i ordentligt för att parera ut bollen.

SE OCKSÅ: Här skjuter Emil Forsberg segern till Sverige

Europamästerskapet

England logo

England

0 - 0

Skottland logo

Skottland

Wembley Stadium, London
Publik: 20306
Domare: Antonio Mateu Lahoz

Första halvlek

  • 15'
    Gult kortJ. McGinn

Andra halvlek

  • GrealishByteFoden
    63'
  • RashfordByteKane
    74'
  • 76'
    ArmstrongByteGilmour
  • 86'
    NisbetByteAdams
  • 87'
    Gult kortO'Donnell

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet