Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Franska stjärnan hyllar Asllani: ”En stor spelare”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon ställs Sverige mot Frankrike på ett fullsatt Gamla Ullevi i Göteborg. Då hyllar den franska stjärnan Wendie Renard, 32, Sveriges veteran Kosovare Asllani.

– Asllani är en stor spelare. Hon spelar väldigt bra både med och utan bollen, säger hon till SVT Sport.

Sverige ställs mot storlaget Frankrike i en landskamp som har lockat storpublik. Wendie Renard, till vardags i Lyon, tror att det är en rejäl utmaning som väntar hennes lag.

– Jag tror det kommer bli en väldigt teknisk match. För oss kommer det vara viktigt att börja väldigt bra och sätta mycket press. Mycket aggressivitet för att ta tillbaka bollen, säger hon.

Damlandslaget i fotboll

Hon hyllar det svenska laget – och specifikt Kosovare Asllani.

– Det är ett bra lag med mycket kvalitet. Individuellt är Asllani en stor spelare. Hon spelar väldigt bra både med och utan bollen. Jag tycker att hela laget och alla spelare spelar tillsammans. De både anfaller och försvarar tillsammans.

Sommarens EM slutade med att Frankrike, precis som Sverige, åkte ur i semifinal.

– Det är viktigt att ta med sig mycket erfarenhet från det. Ibland är det viktigt att göra misstag, ta med sig erfarenhet från det och sedan försöka förbättra sig, säger Renard.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet