Arsene Wenger och José Mourinho Foto: Bildbyrån

Wenger: ”En dagisnivå när det gäller Mourinho”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit tuffa dueller både på och utanför planen mellan före detta Arsenaltränaren Arsene Wenger och portugisiske José Mourinho.

Nu antyder Mourinho att anledningen att han inte är omnämnd i Wengers självbiografi är att han (Wenger) hade svårt att vinna mot honom.

Wengers svar:

– Det är en dagisnivå när det gäller honom.

Före detta Arsenaltränaren Arsene Wenger hade svårt att besegra portugisiske tränaren José Mourinho, då i Chelsea. Det tog fransmannen 14 försök innan det blev seger mot Chelsea, och totalt var facit två vinster på 19 möten.

Att Wenger hade svårt att vinna mot Mourinho tror den portugisiska tränaren är anledningen till att han inte nämns i fransmannens självbiografi som blickar tillbaka på Wengers 22 år i Arsenal.

”Det är eftersom han aldrig slog mig”, har Mourinho sagt.

VIDEO: Mourinho pikar Wenger om hans självbiografi:

”En dagisnivå”

Arsene Wengers svar:

– Det stör mig inte. Det är ständig provokation från hans sida. Det är en dagisnivå när det gäller honom. Men det är en del av hans personlighet, sa tränarlegendaren till franska Canal plus.

– Vi slog honom två gånger. Vi har vunnit och det var också många oavgjorda matcher, fortsatte Wenger.

Mourinho är numer tränare för Tottenham i Premier League. Arsene Wenger slutade i Arsenal 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.