Wernersson hotad efter övergången till Belgien

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborgs Victor Wernersson blev i lördags klar för Mechelen i Belgien.

Efter det har han fått utstå hot om våld på sociala medier.

Något som IFK Göteborg nu tar kraftigt avstånd ifrån.

I lördags blev det klart att Victor Wernersson lämnar IFK Göteborg för belgiska Mechelen efter säsongen. Sedan dess har det varit några turbulenta dygn för vänsterbacken som missade söndagens träning då flyget hem från Belgien blev försenat.

Något som sportchefen Kennet Andersson inte var helt nöjd med. I gårdagens bortamatch mot Norrköping fick Wernersson också inleda på bänken och han förklarade efter matchen att han hade bett om ursäkt till laget.

– Jag har bett om ursäkt till laget, att det inte är okej men jag kunde inte hjälpa det den här gången, sa han till SVT Sport.

”Hot kommer att polisanmälas”

På tisdagsmorgonen skriver IFK Göteborg på sin hemsida att Wernersson har fått utstå personangrepp och hot om våld efter övergången vilket man klubben tar kraftigt avstånd ifrån.

”Vi accepterar varken personangrepp, hot om våld eller insinuationer om våld på spelare eller ledare. Det finns de som har uppmanat till våld och andra som har gillat dessa inlägg i sociala medier. Detta ska inte och får inte förekomma oavsett vad. Hot kommer att polisanmälas”, skriver Blåvitt.

”Väckte besvikelse”

Kennet Andersson har också kommenterat de senaste dagarnas händelser på hemsidan:

– Det är känt att några händelser kring övergången väckte besvikelse hos oss i klubben. Vi har nu pratat med Victor och diskuterat det som helt enkelt blev fel. För alla bästa lägger vi detta bakom oss. Vi är övertygade om att Victor kommer att göra sitt yttersta för att avsluta på ett professionellt sätt under sista tiden i Blåvitt, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.