Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter Wettergren och Lasse Jacobsson skickas till Qatar. Foto: Bildbyrån

Wettergren: ”Mår inte jättebra av att åka dit”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagets representation på VM i Qatar blir kortvarig. I en vecka är assisterande förbundskapten Peter Wettergren och matchbevakaren Lasse Jacobsson på plats.

Sedan tidigare står det klar att Janne Andersson inte åker ner till VM i Qatar.  Förbundet resonerar dock att de är tvungna att åka ner för att titta på Belgien.

– 24:e mars möter vi Belgien  EM-kvalet. Det här är sista gången vi har chansen att scouta Belgien på plats. Så det är självklart att vi ska göra det. Vår inställning är att vi ska åka med så få som möjligt. De är närmast fotbollsanalysen och därför är det de som ska åka nu.

Den uppgiften får Peter Wettergren och Lasse Jacobsson, som kommer vara på plats i en vecka. Wettergren är kluven till att åka till Qatar.

– Det är klart att jag är emot allt vad den staten står för vad gäller mänskliga rättigheter, migrantarbetare, behandlingen hbtq-personer. Jag mår inte jättebra av att åka dit, men samtidigt är jag anställd av Svenska fotbollförbundet och ska försöka förbereda mitt lag på bästa sätt till mars, säger han till TT.

KLIPP: Så har Qatar spridit sitt namn i sportvärlden

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.