Stjärnvärvningen Victor Edvardsen: ”Folk skrev mycket skit”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Edvardsen tog allsvenskan med storm förra säsongen och är Djurgårdens stora stjärnvärvning inför årets säsong.

I SVT Sports serie ”Allsvenska stjärnan” berättar anfallaren om fjolåret som inleddes med en hatstorm mot 26-åringen.

– Adrenalinet ska ut, och för mig blir det på fotbollsplanen. Mycket av rubrikerna kommer för att det är jag. Folk skrev mycket skit och det var många som ville störa mig, säger han.

Inför förra säsongen var Victor Edvardsen nära att skriva på för AIK, ett kontroversiellt val på många sätt. Edvardsen är uppvuxen i Göteborg som supporter och han representerade ”Blåvitt” på ungdomsnivå. Ryktena om en övergång till konkurrenten AIK landade inte bra hos dom båda lagens supportrar. Dessutom var Degerfors inte sugna på att sälja sin anfallare.

I dag blickar han tillbaka mot en tuff tid med mycket hat och hot utifrån.

”Blev en drivkraft”

– Vissa saker träffar hårt. Men allt hat som jag fick utifrån vände jag till något positivt. Det blev en drivkraft. Jag ville visa att det ni skriver… ni får en käftsmäll tillbaka och det gick ju ganska bra.

– Sen tror jag inte att Degerfors hade spelat i allsvenskan i år om jag inte var där ifjol, säger han.

Hur glad är du över att övergången till AIK aldrig blev av?

– Med tanke på att jag är från Göteborg och deras historik. Det är rent hat liksom.

– Det blev mycket hat och skriverier förra året. Sen hade jag nog inte slagit igenom på samma sätt om jag lämnat Degerfors. Jag väldigt glad över att jag är dom i färgerna jag är i i dag.

”Bra plats”

Hur mår du i dag?

– Jag är på en bra plats i livet. Har skrivit på för en av Sveriges största klubbar och livet vid sidan om går bra. Det är enkelt att vara i min tillvaro just nu.

Se hela avsnittet av ”Allsvenska stjärnan” med Victor Edvardsen i spelaren nedan eller på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.