Se Yuka Momikis sena mål i toppmatchen mot Hammarby. Foto: Viaplay

Yuka Momiki räddade Linköping i toppmatchen mot Hammarby

Hammarby var på väg mot en blytung seger i toppmatchen mot Linköping.

Då klev Yuka Momiki fram på stopptid och tryckte in 1–1.

– Det känns lite som en förlust, säger Bajen-talangen Ellen Wangerheim till SVT Sport.

Tvåan Hammarby tog emot trean Linköping i ett stekhett toppmöte under lördagen.

Ellen Wangerheim gav hemmalaget ledningen i den första halvleken. 19-åringen tog emot bollen vid utkanten av straffområdet, vände om och placerade in 1–0.

Linköpings Lisa Björk tvingades bryta i den första halvleken när hon fick hjälp av planen med ett inlindat lår. Emma Lennartsson kastades in istället.

”Som att hela livet rasade samman”

”Bajen” var på väg att hålla undan och ta tre blytunga poäng i guldjakten, men då gjorde Yuka Momiki 1–1 i 93:e minuten, vilket blev matchens slutresultat.

– Vi ville ha tre poäng i dag, så det blev lite av en stress. Men jag är stolt över laget att vi tror på det hela vägen, säger Cornelia Kapocs.

Om det var lättnad i Linköping så var det betydligt tyngre i Hammarby efter kvitteringen på stopptid.

– Jag kände en tomhet. Det var som att hela livet hade rasat samman, säger Alice Carlsson efteråt.

I och med det oavgjorda resultatet kliver Hammarby upp i serieledning, tack vare bättre målskillnad än tvåan Häcken. De sistnämnda har dock en match mindre spelad.

Linköping är trea, blott en poäng bakom toppduon.

Se Hammarbys ledningsmål i matchen mot Linköping. Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN