Zlatan ledde Milan till avancemang

Uppdaterad
Publicerad

I sin första match i Europa League-kvalet spelade Zlatan Ibrahimovic en stor roll när Milan avancerade mot Shamrock Rovers.

Efter drygt 20 minuter spelade på Irland fick svensken läget efter ett väggspel med lagkamraten Hakan Calhanoglu och kunde sätta dit 1-0.

Samme Calhanoglu kunde i andra halvlek sätta dit slutresultatet 2-0 i den andra halvleken.

– Vi gjorde en bra insats i dag, säger tränaren Stefano Pioli.

Efter mycket spekulationer så skrev till slut Zlatan på för ytterligare en säsong med Milan. I sin första tävlingsmatch efter det nya kontraktet var Zlatan en stor del i det rödsvarta avancemanget mot Shamrock Rovers.

Efter 20 minuter lyckades Milan låsa fast bollen högt upp på offensiv planhalva. Ibrahimovic fick bollen strax utanför straffområdet och slog en kort pass till Hakan Calhanoglu som slog bollen i djupet till svensken.

Ensam mot målvakten skedde inga misstag och Zlatan Ibrahimovic kunde självsäkert skicka in 1-0.

Nu väntar norskt lag

Calhanoglu skulle även han skriva in sig i målprotokollet när han smällde upp en tung bredsida i krysset i den andra halvleken. Milan, som med en imponerade svit i slutet av förra säsongen till slut lyckades säkra Europaspel, är därmed vidare till den tredje kvalomgången.

– Jag försökte vara positiv på presskonferensen i går, men jag var lite orolig. Det är inte enkelt att spela en så pass viktig match efter tre veckors träning. Men vi visade att vi var redo och kontrollerade matchen, säger tränaren Stefano Pioli, till italienska Sky, där han hyllade Zlatan Ibrahimovics insats:

– ”Ibra” är så intelligent, han vet var han ska positionera sig. Han kom ner för djupt i början av matchen, så då flyttade vi fram honom. Zlatan är en mästare.

Väl där ställs Zlatan och hans lagkamrater mot Norges stora succélag i år, Bodö/Glimt. Laget från Bodö, i höjd med Gällivare, leder Tippeligan, hela 13 poäng ned till tvåan Molde. 

UEFA Europa League

Shamrock Rovers logo

Shamrock Rovers

0 - 2

AC Milan logo

AC Milan

Tallaght Stadium, Dublin
Publik: 0
Domare: Ádám Farkas

Första halvlek

  • 23'
    0 - 1MålIbrahimovic

Andra halvlek

  • Gult kortGrace
    51'
  • 67'
    0 - 2MålÇalhanoglu
  • WattsByteO'Neill
    70'
  • 74'
    KrunicByteSaelemaekers
  • KavanaghByteFarrugia
    83'
  • 83'
    B. DíazByteÇalhanoglu
  • 83'
    TonaliByteBennacer
  • WilliamsByteGreene
    87'

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.