Zlatan Ibrahimovic är inte i LA för pengarna. Foto: Bildbyrån

Zlatan om klubbvalet: ”Det handlar inte om pengarna”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic hade inte koll på sitt nya kontrakt. I en intervju med den amerikanska sportkanalen ESPN berättar han att han inte flyttade till USA för pengarna.

– Jag visste inte ens hur mitt kontrakt såg ut här, säger han.

Att Zlatan Ibrahimovic bytte Manchester United mot LA Galaxy var ingen överraskning. Men när uppgifter om att svensken tackat nej till en lön på 840 miljoner för spel i Kina var det många som höjde på ögonbrynen. Nu berättar Ibrahimovic att spel i en annan klubb inte var ett alternativ, oavsett hur mycket de betalade.

– Det handlar inte om pengarna. Jag visste inte ens hur mitt kontrakt såg ut här. Jag sa bara till dem att förbereda ett, så kommer jag, berättar den svenske stjärnan för ESPN.

Han berättar också att även hans nya klubb blev överraskade över beslutet.

– Efter min skada vill jag bara vara lycklig. Bara lukta på gräset, känna på bollen och göra det jag gjort i 20 år. Tro mig, det har inget pris.

På frågan om hur länge han ser sig själv på fotbollsplanen svarar Ibrahimovic att allt handlar om hur bra han känner sig.

– Så länge jag känner att jag kan prestera och göra resultat. Dagen de säger till mig ” lyssna Zlatan, du presterar inte tillräckligt bra”, kommer jag att bryta kontraktet och ge tillbaka pengarna. Jag är inte här för att semestra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.