Victor Nilsson Lindelöf och Manchester United är vidare till kvartsfinal i Europa League efter att ha slagit ut Zlatan Ibrahimovics Milan. Foto: Bildbyrån

Ibrahimovics inbytt i förlustmatch mot Man United

Zlatan Ibrahimovic, 39, har gjort comeback efter skadan.

Svensken blev inbytt i 65:e matchminuten, i åttondelsfinalen i Europa League, mot Manchester United.

United vann matchen med 1-0 efter mål av Paul Pogba och Milan är därmed utslaget.

– Han satte press på oss och hade något läge. Det är en fantastisk spelare och jag är glad över att vi kunde hålla nollan, säger Man Uniteds Victor Nilsson Lindelöf om Zlatan i Viaplays sändning. Nästa gång de stöter samman är det som lagkamrater i svenska landslaget.

Första mötet mellan lagen slutade 1-1, och i kväll avgjordes det på Milans hemmaarena San Siro. Zlatan Ibrahimovic, som ådrog sig en skada i ljumsken i slutet av februari, var tillbaka i Milans trupp igen.

Europa League

– Jag är inte säker på att han har 90 minuter i sig. Vi får se om han kan vara delaktig i en del av matchen, sa Milan-tränaren Stefano Pioli på en presskonferens i går.

Med 25 minuter kvar av ordianarie tid fick Zlatan hoppa in, ett positivt besked till landslaget och Janne Andersson som i tisdags tog ut Ibrahimovic till VM-kvalet i slutet av månaden, comeback efter fem år.

Nick farligaste läget för Zlatan

Hans farligaste läge var när han efter åtta minuter på planen vann en duell och fick iväg en kraftfull nick som Dean Henderson i Unitedmålet styrde bort. Trots förlusten var Zlatan på strålande humör och gick runt och pratade, speciellt mycket med Man Uniteds norske tränarer Ole Gunnar Solskjaer.

Den franske mittfältaren Paul Pogba, som blev inbytt direkt i den andra halvleken, nätade bara fyra minuter in i halvleken. United hade en enorm press i straffområdet och Milan fick inte bort bollen. Till slut kunde Pogba sikta och göra mål. United är nu klart för kvartsfinal i Europa League.

Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för Man United.

– Det var två väldigt jämna matcher och jag är glad över att vi gick vidare, säger Lindelöf

MER OM ZLATAN: Bild för bild – så ska Ibrahimovic spela i landslaget