Zlatan Ibrahimovic. Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic tvåmålskytt för Milan

Med två mål på fem minuter väckte Zlatan Ibrahimovic rejält med liv i Serie A-matchen borta mot Fiorentina.

Men trots svenskens målsuccé blev det förlust med 3–4 efter dubbla försvarstavlor.

Det var Milans första ligaförlust för säsongen.

Han hade redan missat två jättelägen och fått ett mål bortdömt för offside. Dessutom var Fiorentina i ledning sedan Dusan Vlahovic vackert rundat Milans målvakt Ciprian Tătărușanu och fått in 3–0 i 59:e minuten.

Men Milan och Zlatan Ibrahimovic gav sig ut på kvitteringsjakt.

I 62:a minuten bröt Ibrahimovic en passning och knorrade fint in 1–3 i bortre hörnet. Fem minuter senare reducerade han på nytt när han sköt Theo Hernandez inspel i mål. Målen var Ibrahimovics fjärde och femte ligamål den här säsongen.

Men Fiorentina skulle hitta tillbaka efter Zlatans dubbla mål. Theo Hernandez drällde med bollen utanför straffområdet, Fiorentina vann bollen och Dusan Vlahovic kunde göra 4–2 i 85:e minuten.

Det var Milanförsvarets andra tavla för kvällen. Även målvakten Tătărușanu slarvade i början av första halvlek när han tappade bollen i samband med en hörna varpå Fiorentina då gjorde matchens första mål.

Milan skulle dock reducera i matchens absoluta slutskede – och återigen var Zlatan Ibrahimovic inblandad. Svensken nickade i ribban varpå bollen studsade rakt på Fiorentinas försvarare Lorenzo Venuti och in i mål.

Fiorentina vann med 4–3.

KLIPP: Zlatan: ”Vi lyckas inte få det målet vi ville ha” (12 november)