Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic tjänar klart mest i MLS

Uppdaterad
Publicerad

Idag publicerade spelarfacket i MLS listan över vad samtliga spelare tjänar och den toppas av den svenska stjärnan Zlatan Ibrahimovic. Han tjänar 7,2 miljoner dollar (cirka 68 miljoner kronor) per år och det är nästan en miljon dollar mer än tvåan Michael Bradley.

Förutom Zlatan Ibrahimovic finns också ett par andra åldrande storstjärnor med i toppen. Tysken Bastian Schweinsteiger är trea medan Wayne Rooney återfinns på en åttondeplats.

Ibrahimovic blev inför säsongen en så kallad ”designated player” i sitt LA Galaxy och det var det som möjliggjorde att han nu toppar listan över de bäst betalda. Ifjol var det italienaren Sebastian Giovinco.

Klubben som betalar högst löner är Toronto FC, strax före Ibrahimovics Galaxy.

Sammanlagt spelar åtta svenskar i MLS och bland dem kan noteras att Anton Tinnerholm tjänar 581 725 dollar 2019, Magnus Eriksson tjänar 450 000 dollar och landslagsspelaren Gustav Svensson tjänar 600 000 dollar.

Alla summor i artikeln är inklusive garanterade bonusar.

Topp 10 löner i MLS

1. Zlatan Ibrahimovic

2. Michael Bradley

3. Bastian Schweinsteiger

4. Jozy Altidore

5. Giovani dos Santos

6. Carlos Vela

7. Alejandro Pozuelo Melero

8. Wayne Rooney

9. Josef Martinez

10. Nani

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.