Zlatan: ”Jag gör fortfarande skillnad”

Uppdaterad
Publicerad

MILANO. Han gjorde mål och assist och gav Milan ledning.

Men Inter vände matchen och vann derbyt med 4-2.

Efteråt var Zlatan Ibrahimovic besviken men samlad.

– När du leder med 2-0 ska du kunna hantera det, säger han till SVT.

Zlatan Ibrahimovic gjorde både mål och assist i hans första Milanoderby på åtta år. Trots det föll den rödsvarta delen av staden med 4-2 mot antagonisten Inter. Efteråt var svensken besviken, men samlad.

– Första halvlek var nästan perfekt, andra tvärtom. Vi får två tidiga mål och sen bara faller alltihop där, det var för rörigt. Vi slutar pressa högt, vi  tappar självförtroendet för det vi skulle göra. Men jag tror det handlar om erfarenhet också, för det här laget. När du leder med 2-0  så ska du kunna hantera det. Det var det som var felet. Vi gick ut i andra halvlek och kände allt var lugnt, säger han till SVT Sport.

KLIPP: Här gör Zlatan mål i derbyt

Du har blivit otroligt viktig för laget på väldigt kort tid?

– Jag kom hit för att hjälpa, för att förbättra situationen och spela fotboll framför allt, 38 år och få spela i Milan, kom från USA, jag sa att jag fortfarande kan göra skillnad och det är det jag bevisar, det är bara att njuta av ögonblicket medan jag spelar fotboll. 

Zlatan kommenterade också SVT:s nyhet om att Milanos borgmästare Giuseppe Sala säger att hans staty är välkommen till Milano.

– Det är bra, den skulle varit i hela världen, säger Zlatan till SVT, ler och ger sig av hemåt i Milano-natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.