Zlatan målskytt i Milanoderbyt

Zlatan Ibrahimovic spelade ikväll sitt första Milanoderby på åtta år.

Då blev han både målskytt och framspelare i den första halvleken.

Sedan rasade Milan ihop och Inter kunder vända 0-2 till seger.

Senast Zlatan Ibrahimovic, 38, spelade ett Milanoderby i Milantröjan var den 6 maj 2012. Då blev anfallaren tvåmålsskytt i en match som blåsvarta Inter vann med 4-2.

I dag blev resultatet detsamma.

Men det såg så bra ut för svensken och den rödsvarta delen av Milano under första halvleken.

Vände i andra halvlek

Precis som för åtta år sedan blev 38-åringen målskytt.  I den 45:e minuten fick han stå omarkerad och nicka in en hörna från Franck Kessié bakom Daniele Padelli i hemmamålet. Där och då betydde det 2-0 till gästerna.

Fem minuter tidigare hade Ibrahimovic agerat framspelare till Ante Rebic ledningsmål, med en elegant nickpassning till kroaten.

Inom loppet av åtta minuter i den andra halvleken hade Inter kvitterat tillställningen genom Marcelo Brozovic och Matias Vecino. Vändningen blev sedan ett faktum när backen Stefan de Vrij tryckte in 3-2 med 20 minuter kvar att spela.

I slutminuten var Ibrahimovic ypperligt nära att kvittera men hans nick från nära håll tog i stolpen.

På stopptid satte i stället Romelu Lukaku 4-2 och därmed fick Zlatan Ibrahimovic kliva av San Siro som förlorare.

Det var för övrigt Milans första förlust sedan svensken anlände i januari.