Foto: Bildbyrån

Tror Zlatan kan spela i Hammarby: ”Chansen finns nog”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har tränat med Hammarby den senaste tiden.

Nu öppnar sportchefen Jesper Jansson för att stjärnan kan bli kvar.

– Chansen finns nog, det tror jag, säger Jansson till Expressen.

Rubrikerna var många när Zlatan Ibrahimovic dök upp på en Hammarby-träning i mitten av april. Den svenska stjärnan, som är delägare i Hammarby, har tränat med klubben sedan dess för att hålla formen under tiden han är i Sverige.

För några veckor sedan var Milanspelaren också med när Hammarby spelade en internmatch.

De grönvita fansen hoppas naturligtvis på Zlatan i Hammarby-tröjan säsongen som kommer – en möjlighet som sportchef Jesper Jansson inte utesluter.

– Chansen finns nog, det tror jag. Men det är bara Zlatan själv som vet. Han har inte sagt något så och det är inte så att jag behöver fråga honom och berätta för honom att vi vill ha honom här, säger Jesper Jansson till Expressen.

Höjde motivationen

Jansson fortsätter:

– Men det har jag lärt mig, han säger inget förrän han är 100 procent säker. Självklart skulle vi vilja det. 

– Han har en större tanke med allting han gör.

På grund av coronapademin har allsvenskan, som skulle ha startat i april, skjutits upp och planen just nu är allsvensk start 14 juni. Jansson medger att det har varit svårt att motivera spelarna när tävlingsmomentet försvinner.

– Men sedan kom ju Zlatan och det har ju märkts på alla. Ett lyft för alla spelare, och även för mig. Och han vill även veta hur vi jobbar i Hammarby, hur vi jobbar framåt och det har förstärkt mitt intryck att han kommit hit för att han vill något med Hammarby, säger Jansson.

– Det drar med oss andra. Det har varit ruskigt positivt.

KLIPP: Zlatan öppnar för spel i allsvenskan: ”Allt är öppet” (24 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.