Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gazzetta-reporter: ”Ibrahimovic kommer vara ligans bäste spelare”

Gazzetta-reporter: ”Zlatan Ibrahimovic kommer helt klart att vara ligans bäste spelare”

Uppdaterad
Publicerad
Uppgifter gör gällande att Serie A kan komma att starta upp igen nästa månad.
Gör den det kan det bli med en formstark svensk superstjärna.
– Ibrahimovic kommer helt klart att vara ligans bäste spelare, säger Massimo Cecchini, reporter på Gazzetta dello Sport.

Det är fortfarande oklart när, och ens om, italienska Serie A kommer igång igen efter coronauppehållet.

I går slog dock samtliga 20 klubbar fast att målet är att fullfölja säsongen, och nästa vecka ska landet börja öppna upp samhället igen.

Höga förväntningar

Enligt Sportmediaset, som citeras av Milan Live, ska ligans främste svensk – Milans Zlatan Ibrahimovic – flyga tillbaka till Italien på måndag. Dessa uppgifter dementeras dock av källor till SVT Sport.

Oavsett vad är det dock klart är att förväntningarna på 38-åringen kommer att vara höga om ligan drar igång igen – framför allt med tanke på att han tränat med Hammarby när nästan alla andra spelare i ligan tvingats vara i hemkarantän.

Men den svenske anfallsstjärnan kommer att leva upp till dem, säger Gazzetta dello Sport-reportern Massimo Cecchini till SVT Sport.

– När man vet hur proffsig Zlatan är så är det klart att man tänker att om och när ligan börjar igen så kommer Milan att ha den spelare som är bäst i form i hela Serie A. Ibrahimovic kommer helt klart att vara ligans bäste spelare. Han var redan stark innan men med en mycket mer seriös träning än de andras kan göra stor skillnad, säger han.

Vilken betydelse kan Zlatan ha om man börjar spela snart igen nu?

– Han kan göra stor skillnad. I en liga som vår italienska, som inte är som den han en gång spelade i, kan en som han alltid vara avgörande. Och detta får mig att tro att han kommer att fortsätta spela. I Milan eller någon annanstans, kommer han att spela vidare. Han har ju för övrigt visat att han utan minsta tvivel ännu håller nivå för Serie A.

ARKIV: Zlatan öppnar för spel i allsvenskan: ”Vi får se” (24 april 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Zlatan Ibrahimovic stänger inte dörren till spel i allsvenskan. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer