Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan kommer till Fotbollsgalan

Uppdaterad
Publicerad

En av gästerna på fotbollsgalan på måndag är Zlatan Ibrahimovic, som är nominerad till priset som ”Årets forward”, skriver Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic har vunnit Guldbollen elva gånger, 2005 och 2007–2016, men hans långa svit bröts ifjol då priset gick till landslagets kapten Andreas Granqvist. LA Galaxy-anfallaren vet inte riktigt hur juryn ställer sig till de olika spelarnas prestationer och har ingen gissning på vem som vinner i år.

– Jag tror att man måste vara med i landslaget, men jag vet inte riktigt hur de tänker. Förra året vann ”Granen” (Andreas Granqvist) med motiveringen att han hade kvalat in till Europa League. En annan (Zlatan själv) vann Europa League. Vad är motiveringen? Jag menar inget illa och det är inget personligt men allt handlar om hur de kollar på det, säger 37-åringen till Aftonbladet.

I kategorin Årets forward tampas Zlatan med Ola Toivonen, som gjorde mål mot Tyskland på VM, och Saman Ghoddos som gjorde succé med Östersund i Europa League.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollsgalan

Mer i ämnet