Foto: Från tv-programmet ”The Ellen Show”

Zlatan överraskade pojklaget som överlevde grottkatastrofen

Uppdaterad
Publicerad
Kampen för att rädda tolv pojkar och deras fotbollstränare ur en grotta i Thailand blev en världsnyhet under sommaren. I helgen var de thailändska pojkarna med i den amerikanska talkshowen ”The Ellen DeGeneres Show” och fick sig en överraskning när en av deras idoler, Zlatan Ibrahimovic, kom in i studion.

– Jag trodde att jag var modig. Men de här ungarna, det här laget, är modigare än jag. De visade prov på lagarbete och väntade tålmodigt och litade på hjälp från andra. Det här är antagligen världens bästa lag, sade den svenska fotbollsstjärnan i programmet och delade sedan ut presenter från sitt lag Los Angeles Galaxy.

Det thailändska fotbollslaget försvann den 23 juni i år och inte förrän den 10 juli kunde de sista pojkarna och tränaren räddas ur grottsystemet. En dykare omkom under räddningsarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Thailändskt pojklag fast i grotta

Mer i ämnet