Foto: Bildbyrån.

Zlatan om landslaget: ”De ringer mig varje dag”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic tackade nej till landslaget – innan blågult sensationellt blev klart för VM.

Nu berättar han i en intervju med sin nya klubb LA Galaxy att förbundet håller ständig kontakt.

– De ringer mig varje dag, säger han till klubbens hemsida.

Igår blev det klart att anfallsstjärnan byter Manchester mot Los Angeles. Då började spekulationerna igen om 36-åringen skulle kunna bli aktuell för VM-spel.

Förbundskapten Janne Andersson ville inte kommentera svenskens klubbyte, men Zlatan själv berättar nu om kontakterna med landslaget.

– Mitt huvudfokus är LA Galaxy, att göra mig hemmastadd, lära känna mina nya lagkamrater, lära känna klubben, lära känna staden. När jag känner mig bekväm där tar jag nästa steg. De ringer mig varje dag, frågar mig: Hur mår du? Vad vill du? Vad tänker du? Hur är situationen? säger Zlatan.

Ibrahimovic berättar i intervjun att dörren är ständigt öppen till blågult.

– Men ett steg i taget. Om jag känner mig bra och känner att jag kan göra vad jag vet att jag kan göra … jag menar, dörren kommer alltid vara öppen. Det har ingenting med den andra sidan att göra, det är den här sidan, alltså jag. Om jag vill är jag där, om jag inte vill det är jag inte där. Men en sak i taget. Jag är väldigt sugen på att spela fotboll, jag behöver spela fotboll, och när jag börjar göra det får vi se vad som händer.

Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand berättar för Aftonbladet att det finns en kontakt.

 – Vi har en bra dialog med Zlatan vilket är viktigt för svensk fotboll, men ingen annan än Janne ansvarar för vilka som spelar VM, säger Håkan Sjöstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.