Zlatan dominant när Milan vann

Med en direktplats till Europa League i sikte klev Zlatan Ibrahimovic fram för sitt Milan.

Efter 1-0 redan i den fjärde minuten så spelade svensken fram Hakan Calhanoglu som utökade ledningen.

I andra halvlek så punkterade ”Ibra” matchen definitivt med sitt 3-0 i den 58:e minuten.

Milan är på jakt efter Europaplatser. För att hålla drömmen om en direktplats till Europa League krävdes en vinst mot Sampdoria borta.

Zlatan bakom allt i Genua

Som så många gånger förr så klev den 38-årige svensken fram i en direkt avgörande roll för de rödsvarta. Blott fyra minuter på matchuret så mötte Ibrahimovic ett välavägt inlägg från Ante Rebic och kunde knoppa in 1-0 förbi Wladomiro Falcone i Sampdoriamålet.

Och svensken fortsatte att visa klass på huvudspelet. I den 52:a minuten spelade Zlatan fram lagkamraten Hakan Calhanoglu genom en fin nickpass i straffområdet och 2-0 i Ligurien. Men Milans nummer 21 var inte klar där.

Hakan Calhanoglu ville återbetala sin svenska lagkamrat och efter att Zlatan rutinerat hållit sig på rätt sida av offsidelinjen fick han också bollen i straffområdet. En touch och sen ett vänsteravslut och 3-0 på Luigi Ferraris var ett faktum, Zlatans nionde ligamål för säsongen.

Krävs mer för direktplats

Efter stor show blev Zlatan utbytt mot Lucas Paqueta efter 79 minuter. Därefter hann Sampdoria reducera snyggt genom unge norrmannen Kristoffer Askildsen. Innan domaren blåste av kunde även Rafael Leao fastställa slutresultatet till 4-1.

Roma innehar för tillfället den sista direktplatsen till Europa League och Milans sjätteplats innebär kval till turneringen. För att Milan ska knipa femteplatsen krävs förmodligen att Roma inte tar mer än en poäng på de återstående två matcherna.

Albin Ekdal var återigen utanför matchtrupp för Sampdoria efter en vristskada.