Zlatan om Malmö-kritiken: ”Jag har varit för snäll”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic gjorde ett mål i Hammarbys internmatch i dag.

Efteråt pratade han om kritiken från Malmö.

– Jag har gett dem 100 miljoner plus och då är det inte svårt att bygga ett lag. Men där känner jag att jag varit för snäll, säger han till Dplay.

När det blev klart att Zlatan Ibrahimovic är ny delägare i Hammarby var det många som höjde på ögonbrynen i Malmö. 38-åringen från Rosengård har spelat i Malmö FF:s U17- och U19-lag samt A-laget i allsvenskan.

När han fick möjligheten att kliva in i Hammarby förstod han inte hur fansen i Malmö skulle reagera.

– Jag ville mest ge tillbaka till svensk fotboll och så dök den här chansen upp och då tyckte jag det var en kanonidé, något annat tänkte jag inte på. Det här var en chans att bidra på något annat sätt, säger Zlatan Ibrahimovic till Dplay.

38-åringen tycker inte att kritiken är befogad.

”Jag vet vad jag har bidragit med”

– Jag har spelat i MFF fast jag inte var välkommen, trots att de blåste mig på mitt första kontrakt. Ändå valde jag att hjälpa till i klubben, säger Zlatan och fortsätter:

– Jag har gett dem 100 miljoner plus och då är det inte svårt att bygga ett lag. Men där känner jag att jag varit för snäll, alldeles för snäll.

I oktober 2019 avtäcktes Zlatans staty i Malmö men vid flera tillfällen har statyn vandaliserats och nu har den flyttats.

– Jag tycker det är synd. De vill ha uppmärksamhet och media skriver om det. Det är på dagisnivå, vi är större än så. Statyn var vad den var men det betyder inte att min historia rivs ner, den stannar kvar för evigt.

Han berättar att han inte är arg över att statyn vandaliserats och tycker att det just nu finns viktigare saker i världen.

– Gjort är gjort, det är mindre viktigt för mig nu. Andra saker är mycket viktigare. I dag har vi pratat om corona, om hälsan. Den här statyn har ingen betydelse i det, och jag vet vad jag har bidragit med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.