Zlatan Ibrahimovic har engagerat fått följa Milans säsongsupptakt från sidan. Här i en Serie A-match mot Cagliari 29 augusti. Foto: TT

Zlatan närmare comeback – tränade med Milan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic kan snart vara redo för match. Efter knäskadan han drog på sig i slutet av förra säsongen har det inte blivit något spel. Men nu tränar stjärnan med laget igen och närmar sig comeback på fotbollsplanen.

Bilder från AC Milans Twitterkonto indikerar att Zlatan Ibrahimovic närmar sig spel. Han deltog i onsdagens träning med laget och av bilderna att döma ser han ut vara gott i fysiskt slag.

Enligt Sky Sport Italia spelades det också en internmatch på träningsanläggningen Milanello. Ibrahimovic slog då till med två mål och en assist direkt när han var tillbaka i matchliknande spel.

Landslaget har matcher i oktober

Det återstår att se om Ibrahimovic är tillbaka i Milans matchtrupp när laget möter Lazio i ligan den 12 september, samt om han är redo att bli uttagen till svenska landslagets matcher i oktober.

Det var i en match mot Juventus i förra säsongens slutskede som Ibrahimovic drabbades av en knäskada, som bland annat hindrade svensken från att delta i EM-slutspelet.

I mars hade stjärnan gjort comeback i landslaget men kunde alltså inte spela i sommarens mästerskap.

När Janne Andersson i förra veckan tog ut landslagstruppen för matcherna i VM-kvalet fanns inte Ibrahimovic med. Då svarade förbundskaptenen att anfallaren ännu inte var redo.

KLIPP: ”Hoppas att Zlatan är med på nästa samling” (25 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.