Zlatan kan prisas

Zlatan kan prisas som världens bästa

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är tillsammans med ytterligare 23 andra spelare nominerad till Fifas pris för världens bästa manliga spelare. Enligt motiveringen är han ”stark, skicklig och känd för sin karisma”.

24 namn, däribland Zlatan, finns med på Fifas lista över de spelare som nominerats till priset världens bästa spelare säsongen 2016–17. En panel bestående av fotbollslegender som Diego Maradona, Carlos Valderrama och Carles Puyol bland andra, har valt ut de nominerade.

Nu är det upp till fotbollsfansen att rösta fram tre finalister som tävlar om priset. Vinnarna tillkännages i London den 23 oktober.

”Äldste spelaren att göra 15 mål”

Zlatans nominiering motiveras med att svensken är ”stark, skicklig och känd för sin karisma. Ibra blev den äldste spelaren att göra 15 mål under en Premier League-säsong, 35 år och 125 dagar, i februari 2017”.

På damsidan är tio spelare nominerade. Bland dem finns två nyblivna världsmästare, Lieke Martens och Vivianne Miedema från Nederländerna. Den enda nordiska spelaren är danskan Pernille Harder.

Alla nominerade herrar

Pierre Aubameyang

Leonardo Bonucci

Gianluigi Buffon

Daniel Carvajal

Cristiano Ronaldo

Paulo Dybala

Antoine Griezmann

Eden Hazard

Zlatan Ibrahimovic

Andres Iniesta

Harry Kane

N Golo Kante

Toni Kroos

Robert Lewandowski

Marcelo

Lionel Messi

Luka Modric

Keylor Navas

Manuel Neuer

Neymar

Sergio Ramos

Alexis Sanchez

Luis Suarez

Arturo Vidal

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.