Zlatan Ibrahimovic kritisk mot MLS Foto: TT

Zlatan kritisk: ”Inte från denna värld”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan stängdes av efter att ha nobbat MLS All star-match. Ett löjligt beslut, menar stjärnan.

– De gör som de vill – de kommer från en annan värld, jag kommer från den riktiga världen, säger Zlatan.

Efter en säsong fylld med avgörande insatser och totalt 15 mål på 17 matcher blev Zlatan Ibrahimovic uttagen i MLS All Star-match mot sitt gamla lag Juventus.

En match han avböjde att spela – ett beslut som gjorde att MLS agerade och stängde av svensken, han missade därmed matchen mot Colorado Rapids, en match Galaxy förlorade.

– Jag tycker det är ett löjligt beslut, men jag vill inte kommentera det mer, säger Zlatan. De gör som de vill – de kommer från en annan värld, jag kommer från den riktiga världen.

Nära 500-karriärsmål

– Det är alltid en besvikelse när spelare väljer att inte dyka upp. Vi har en mekanism som belönar spelare som ställer upp, och straffar de som inte gör det. Det är rätt beslut, har MLS-delegaten Don Garber tidigare sagt till ESPN

Inför helgens match där Zlatan och hans LA Galaxy möter Minnesota United på hemmaplan pratar han också om den otroliga milstolpe han är på väg att nå – 500 mål.

– Det betyder mycket. Jag fick mycket kritik i början av min karriär för att jag inte gjorde mål, och nu är jag bara två från 500, jag är jätteglad och jättestolt över det och vill tacka mina lagkamrater. Jag har jobbat hårt för det, förhoppningsvis når jag det redan på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.