Zlatan Ibrahimovic. Foto: Bildbyrån

Hammarby anmält efter Zlatans besök

Uppdaterad
Publicerad

Bröt Hammarby mot coronareglerna när Zlatan Ibrahimovic besökte lagets omklädningsrum i allsvenska premiären?

Saken utreds nu av Svensk elitfotboll (Sef).

– Matchdelegaten har observerat en avvikelse mot det medicinska protokollet och gjort en anmälan, säger chefen för matchdelegater, Per Eliasson, till TT.

Hammarby vann den allsvenska premiären hemma mot Östersund med 2–0. På plats fanns Zlatan Ibrahimovic – som är delägare i Hammarby – och efter matchen tog han sig ner till omklädningsrummet för att gratulera de grönvita, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

– Han var inne i omklädningsrummet efter matchen och grattade grabbarna. Jag pratade själv med honom efter matchen. Det är så klart väldigt roligt att Zlatan tar sig tid och är på plats när vi spelar premiär. Det betyder mycket för oss, sade Hammarbys ordförande Richard von Yxkull till sajten.

Men frågan är om besöket var regelrätt.

Prövar ärendet

I det nya regelverket som Svensk elitfotboll tagit fram för allsvenskan och superettan under coronapandemin står det att enbart spelare och ledare får vistas i omklädningsrummen för att förhindra smittspridning.

Nu undersöks Zlatans besök av Sef, något som Radiosporten var först att rapportera.

– Jag måste veta mer innan jag kan kommentera det. Men jag ska genast sätta fart på folk; ställa frågan hur de har hanterat det. Det är jätteviktigt att man inte gör avsteg som riskerar smittspridning, säger generalsekreteraren Mats Enquist till kanalen.

Per Eliasson, chef för matchdelegater på Svensk elitfotboll, bekräftar för TT att det kommit in en anmälan till Sef:s disciplinutskott efter Zlatans besök.

– Matchdelegaten har observerat en avvikelse mot det medicinska protokollet. Ärendet ligger just nu hos disciplinutskottet. De hanterar och prövar ärendet, säger Eliasson.

– Jag tror att man kommer hantera det ganska skyndsamt.

Klipp: Nannskog om Zlatan i Hammarby 24 april

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.