Mino Raiola hotar att stämma Karlsson Foto: Bildbyrån

Zlatans agent hotar att stämma Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Kritiska röster ha höjts mot förre förbundskaptenen i friidrott, UIf Karlsson, för påstående att Zlatan och Ekdal ska ha dopat sig under Juventus-tiden. Nu har Zlatans agent Mino Raiola svarat på anklagelserna. ”Vi ska stämma honom”, säger agenten till SportExpressen.

Zlatan gick upp orimligt mycket i vikt sett till tidsperioden i Juventus, det hävdar friidrottsprofilen Ulf Karlsson. Kopplingen dras även till den dopningshistorik som finns i klubben – och plötsligt utpekas Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal som dopade.

Påstående har höjt många ögonbryn och kritiskt röster samlas nu mot Karlsson. Nu har även Zlatans agent Mino Raiola kommenterat anklagelsen.

– Vi kommer att stämma honom. Jag är inte expert på svensk lag, men vi har en svensk advokat, säger Raiola till SportExpressen.

– Det finns folk som hatar. Han kanske är en före detta idrottare som inte lyckades. Han kanske är avundsjuk.

Konsekvent genomgått tester

Enligt Raiola har Zlatan testats för dopning regelbundet under hela sin karriär.

– Dopningaffären i Juventus var redan när Zlatan dök upp. Vi hade gått om dopningkontroller i Juventus. Zlatan blev testad mellan femton och tjugo gånger. Alla testades hela tiden. Juventus var satt under mikroskop, säger Raiola.

– Den här mannen (Ulf Karlsson) har gjort ett stort misstag. Han kommer att ha haft ett liv innan det här uttalandet, och ett liv efter det. Han sprider falskheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer