Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Milan vidare till åttondelsfinal i Champions League. Foto: TT

Zlatan Ibrahimovics Champions League-dröm lever

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen väntade en ödesmatch för Zlatan Ibrahimovics Milan när man tog sig an Salzburg på hemmaplan i Champions League.

Då gjorde Milano-klubben processen kort och kunde vinna med komfortabla 4-0.

Efter tre raka vinster åkte Milan på en tung förlust mot Torino i söndags. Ikväll var det dags för en viktig Europamatch och inför matchen var Milan på en andraplats, endast en poäng före just Salzburg. Det var alltså upplagt för en rysare på San Siro.

Men Olivier Giroud och Milan gjorde processen kort där 36-åringen gjorde 1-0 på nick. Resultatet stod sig halvleken ut och direkt i den andra halvleken slog Rade Krunic till. Olivier Giroud var dock inte nöjd där, utan gjorde 3-0 när timmen var spelad.

Zlatans dröm lever

Junior Messias fastställde resultatet när han sköt in 4-0 och Milan är därmed klart för åttondelsfinal i Champions League, tre poäng bakom Graham Potters Chelsea.

I och med vinsten och avancemanget har Zlatan fortfarande chansen att vinna Champions League innan han lägger skorna på hyllan, en titel han ännu inte fått lyfta. Ibrahimović förväntas göra comeback i början av nästa år, rapporterar flera italienska medier.

UEFA Champions League

AC Milan logo

AC Milan

4 - 0

Red Bull Salzburg logo

Red Bull Salzburg

Stadio Giuseppe Meazza, Milano
Publik: 74292
Domare: Antonio Mateu Lahoz

Här är lagen som tog sig till åttondel

Gruppetta:

Napoli

Porto

Bayern München

Tottenham

Chelsea

Real Madrid

Manchester City

Benfica

Grupptvåa:

Liverpool

Club Brugge

Inter

Eintracht Frankfurt

RB Leipzig

Milan

Borussia Dortmund

PSG

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.