Zlatan jublar efter sitt 2-0-mål mot Vancouver Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatans kanon gav Galaxy ny seger

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic är i ett målstim. Svensken spelade sin tredje match för säsongen och gjorde i natt sitt fjärde mål när hans LA Galaxy slog Vancouver med 2-0 i MLS.

Efter matchen hälsade han kaxigt på sociala medier: ”You are welcome Vancouver” (Varsågod Vancouver)

Kolla in målet här >>>

Ibrahimovic fick bollen mitt i straffområdet och dunkade in bollen i nättaket med en mäktig spark i den 71:a minuten. Det betydde 2-0.

I en ganska blek första halvlek var Galaxy nära att komma i underläge direkt. Vancouver fick straff i andra minuten men Ali Adnan Khadims försök till en så kallad Panenka-straff misslyckades. David Bingham i LA-målet räddade. Kolla den taffliga träffen här.

I andra halvlek fick gästerna från Los Angeles fart på spelet och Zlatan hade en del möjligheter, bland annat en boll i mål men i offside-läge.

Sedan efter en timmes spel var det Ibrahimovic som slog passen som Daniel Steres kunde nicka in till 1-0.

– När man har en kille som Ibra på kanten som kan slå in de där passningarna då gäller det bara att positionera sig rätt, sa Steres om målet.

Tio minuter senare var det dags för Zlatan att måla själv. Ett inlägg från hörnpositionen av Rolf Fletscher där Zlatan tog ner bollen med bröstet och dunkade in den otagbart i nättaket.

Ibrahimovic delar nu andraplatsen i skytteligan med DC Uniteds Wayne Rooney. Leder gör mexikanske landslagsmannen Carlos Vela, som gjort hela sex mål för Los Angeles FC.

Zlatan i all sin ödmjukhet hade en hälsning efter matchen: ”Varsågod Vancouver”, skrev han på sociala medier.

MLS

Vancouver Whitecaps FC logo

Vancouver Whitecaps FC

0 - 2

LA Galaxy logo

LA Galaxy

BC Place, Vancouver
Publik: 22120
Domare: Baldomero Toledo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.