Andreas Granqvist: ”Hoppas vi kan göra något unikt”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagskaptenen Andreas Granqvist hyllades stort efter premiärsegern där han gjorde matchens enda mål.

– Det är en otrolig glädje och stolthet. Jag vet hur mycket det betyder för mig och det svenska folket. Att få göra målet och att vinna en fantastisk premiär, säger han till SVT Sport.

Andreas Granqvist utsågs till lagkapten för ”Blågult” då Janne Andersson blev förbundskapten och Zlatan Ibrahimovic slutade i landslaget.

Innan dess hade han haft svårt att ta en plats i mittförsvaret och stundtals blivit hårt kritiserad.

Hur ser du på den resan du har gjort?

– Man kan knappt tro att det är sant. Jag har haft några tuffa år i landslaget då jag inte kände mig nöjd då jag åkte härifrån. Jag kom inte upp i nivån jag hade i klubblaget. De senaste åren har jag utvecklats rätt i landslaget och fått ett stort förtroende av Janne. Jag hoppas vi kan göra något unikt den här sommaren, säger han

I premiären mot Sydkorea spelade Pontus Jansson bredvid ”Granen” eftersom Victor Nilsson Lindelöf var sjuk. Enligt Granqvist har han inget att göra med laguttagningen i kommande matcher.

– Jag lägger inte mig i den diskussionen. Det är inte min uppgift. Jag kommer att pusha och coacha så mycket jag kan, oavsett vem som spelar bredvid mig. Vi har 23 gubbar som kan gå in och leverera när det behövs. Förhoppningsvis kommer det vara ett långt mästerskap, säger kaptenen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.