Luis Enrique tar över det spanska herrlandslaget i fotboll. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Luis Enrique Spaniens nye förbundskapten

Uppdaterad
Publicerad

Spanien har hittat sin förbundskapten efter den temporära lösningen i VM.

Tidigare Barcelonatränaren Luis Enrique tar över det spanska landslaget.

Förbundskaptenkarusellen i Spanien har snurrat klart. Luis Enrique har fått förtroendet att bli ny förbundskapten och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Beslutet att utse Luis Enrique var enhälligt. Vi gillade hans engagemang och han har tackat nej till bättre betalda jobb för att coacha Spanien, säger Luis Rubiales, ordförande för det spanska fotbollförbundet.

Enrique har varit arbetslös sedan han i fjol lämnade tränarjobbet hos Barcelona efter tre säsonger. Under de tre åren ledde han Barca till bland annat två ligatitlar och en Champions League-titel.

48-åringen efterträder Fernando Hierro, som tog över två dagar före VM efter att Julen Lopetgui fått sparken men fick inte förlängt förtroende. Något som bekräftades under måndagen av det spanska fotbollförbundet.

Spanien åkte ut i åttondelsfinal i VM efter förlust på straffar mot värdnationen Ryssland.

I höstens nya koncept Uefa Nations League är Spanien i A-divisionen och i sin grupp ställs spanjorerna mot Kroatien och England.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.