Foto: TT

Kroatiens förbundskapten: ”Traditioner är till för att brytas”

Uppdaterad
Publicerad

Kroatien möter Frankrike i sin första VM-final någonsin. Kroatien har aldrig vunnit mot Frankrike, men Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic lägger ingen vikt vid den statistiken.

– Traditioner är till för att brytas, säger han på en presskonferens inför matchen.

Kroatien spelar sin första VM-final någonsin i morgon när de möter Frankrike. Ett Frankrike som Kroatien aldrig har besegrat. En statistik som emellertid inte bekymrar Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic.

– Jag lägger inte så mycket vikt vid statistik och tradition. Traditioner är till för att brytas.

– Vi bryr oss inte om vilka som står på andra sidan planen. Vi är här för att njuta av ögonblicket, och matchen och kommer att göra vårt absolut bästa ,säger han på en presskonferens inför matchen.

Det är ett Kroatien som inte ses som favoriter i morgondagens final och som har tagit sig dit efter att alla deras slutspelsmatcher har gått till minst förlängning.

Vinner Kroatien i morgon blir de det nionde landet som blir världsmästare, men oavsett utgången av finalen så kommer det vara landets största fotbollsframgång någonsin. Landets tidigare bästa resultat är en tredjeplats i VM i Frankrike 1998 då jsut värdnationen slog ut dem i semifinalen.

– Vi är i final för att vi har förtjänat det och vi vill att hela världen ska se Kroatien spela och att merparten av världen ska hålla på oss. Det finns inget större för spelare och tränare än morgondagens final. Och vad som än händer så kommer vi att vara stolta eftersom vi har förtjänat det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.