Här spårar leken ur – VM-spelarna kräver videogranskning

Uppdaterad
Publicerad

Lagsammanhållningen tog Sverige till VM

Men Janne Anderssons lag drar inte alltid åt samma håll.

I alla fall inte när de tävlar mot varandra.

I senaste delen av Laget blir spelarna missnöjda med domarna och kräver videogranskning.

I del tre av Laget, där landslagsspelarna i grupper tävlar mot varandra i lekfulla former, handlar det om ordlös kommunikation. Att kunna följa varandra och kommunicera trots fullsatt arena.

När spelarna fick i uppdrag att, på tid, härma en annan spelare blev det många krav på ”videogranskningar”.

Herrlandslaget i fotboll

– När inte regelverket är hundraprocent vattentätt eller om det finns någon liten glipa så hittar de den direkt, säger förbundskapten Janne Andersson. 

– Fotbollsspelare är fantastiska generellt på det och det här gänget var extrema. Men det visste jag från början och det var därför jag vägrade att vara domare.

I spelaren ovan får du en smygtitt på kvällens avsnitt. Laget sänds i VM-magasinet som startar 22.15 i SVT2.

Sverige är kanske mer än någonsin beroende av kollektivet för att lyckas i VM. SVT Sport har i en serie om fyra delar på ett lekfullt sätt försökt ta reda på hur bra lagsammanhållningen egentligen är i det svenska laget. Vi skickade Micke Leijnegard för att hitta hemligheten bakom Laget.

Se hela del 3 i VM-magasinet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet