Foto: Bildbyrån

Manifestation efter påhoppen: ”Stå upp för Durmaz”

Uppdaterad
Publicerad

Efter hatstormen mot Jimmy Durmaz har många svenskar slutit upp för att stötta honom. Nu kommer även en manifestation arrangeras på Sergels Torg i Stockholm, där det på mindre än ett dygn var 8000 personer som meddelat att de skulle komma.

– Vi får se om vi får någon hälsning, vi vill inte störa för mycket under VM, säger Shanga Aziz på Locker room talk.

Det är organsiationen Locker room talk som står bakom manifestationen och som tidigare har ett samarbete med Jimmy Durmaz.

– Jimmy är vår ambassadör och var en av de första att ställa sig bakom Locker room talk, säger Aziz och fortsätter:

– När vi vaknade upp dagen efter matchen sa vi att vi måste göra något, räcker inte att bara stötta på Facebook om man kan göra mer.

De meddelar även att de varit i kontakt med Durmaz för att få ett godkännande om att göra manifestationen.

– Han svarade lika ödmjukt som alltid, att vi själva bestämmer vad vi ska göra och att det inte bara handlar om honom. Han var noga med att lyfta andra människor och visa att det finns många fler, säger Aziz.

På fredag kommer de att samlas på Segels Torg med anledning av de rasistiska påhoppen mot Jimmy Durmaz efter matchen mot Tyskland.

”Nu på fredag, den 29 juni klockan 17:30 på Sergels Torg, anordnar vi en manifestation för att stå upp för Durmaz, jämställdhet och ett Sverige utan rasism”, skriver de.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.