Foto: Bildbyrån

Fyra lag klara – här är alla förutsättningar inför sista VM-omgången

Uppdaterad
Publicerad

Fyra lag är klara för åttondelsfinal, idag avgörs det vilka lag som går vidare från grupp C och D.

Här är alla förutsättningarna för sista omgången.

Grupp A

Uruguay körde över Ryssland och vann grupp A på maximala nio poäng och möter Portugal i åttondelen. Ryssland tog andraplatsen och ställs i mot världsmästaren från 2010, Spanien. Egypten och Saudiarabien är utslagna.

Grupp B

Iran var en snespark från att slå ut regerande europamästaren, Portugal. Men det var till sist Spanien som vann gruppen och Portugal knep andraplatsen. Iran och Marocko är utslagna.

Grupp C

Frankrike är klara för avancemang(6p) men risken finns att de tappar förstaplatsen till jagande Danmark(4p). De rödvita i sin tur är i behov av att ta poäng mot Frankrike i sista omgången för att inte ge Australien(1p) chansen att gå ikapp. Peru är sist och har inte chans att ta en plats i åttondelen.

Grupp D

Kroatien har spelat till sig en plats i åttondelsfinalen och har i praktiken redan säkrat gruppsegern. Argentina jublade när Island förlorade mot Nigeria eftersom det gav Argentina en andra chans. Både Argentina och Island har ett poäng vardera medan Nigeria har spelat in tre. I sista omgången möts Argentina-Nigeria och Island-Kroatien.

Grupp E

Brasilien och Schweiz har en poängs marginal till trean Serbien och i sista omgången möts Brasilien och Serbien, samtidigt som Schweiz möter redan utslagna Costa Rica.

Grupp F

Inför sista omgången leder Mexiko på sex poäng, jagandes av Tyskland och Sverige på tre. Trots förlusten mot Tyskland har Sverige allt i egna händer. seger mot Mexiko i sista omgången skulle göra att Sverige tar en av platserna till åttondelen och för Tyskland räcker det med seger mot Sydkorea för att gå vidare. Sydkorea har en minimal chans att avancera.

Grupp G

England och Belgien är klara för avancemang. Lagen möts i den sista omgången för att göra upp om förstaplatsen. Samtidigt möts redan utslagna Tunisien och Panama.

Grupp H

Colombia tog sista chansen och vann måstematchen mot Polen. Tre lag har chansen att ta sig vidare. Gruppettan, Japan möter redan utslagna Polen. Och Colombia, som är en poäng bakom topplagen ställs mot grupptvåan Senegal i en direkt avgörande match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.