Casper Schmeichel deppar efter att ha blivit bestulen på hjälterollen och avancemang till VM-kvartsfinal med sitt Danmark. Foto: Bildbyrån

Schmeichel: ”Vi förtjänade att vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Tre straffräddningar men ändå respass i straffläggning mot Kroatien.

Danmarks målvakt Kasper Schmeichel är tagen efter nederlaget.

– Att satsa så hårt och inte få ut något av det..., säger dansken efter matchen.

Med bara minuter kvar av den andra förlängningskvarten räddade Kasper Schmeichel en straff från världsstjärnan Luka Modric. Målvakten gav Danmark en chans att vinna den efterföljande straffläggningen och avancera till kvartsfinal.

– Vi förtjänade att vinna sett till matchen. Då hade vi de bästa chanserna och var klart bättre, säger målvakten i TV4:s sändning.

I straffläggningen fortsatte Schmeichel att spela en av huvudrollerna. 31-åringen, son till förre stormålvakten Peter Schmeichel, räddade två straffar.

Men lagkamraterna hade inte samma lycka, och Schmeichels målvaktskollega Danijel Subasic blev i stället stor hjälte för Kroatien med tre straffräddningar.

Efter matchen hade Schmeichel svårt att sätta ord på känslorna.

– Det hela är rörigt just nu. Jag vet inte vad jag ska säga, säger han.

– Naturligtvis är det jobbigt och jag är fortfarande tagen. Att satsa så hårt och inte få ut något av det...

Som spelare är ligaguldet med klubblaget Leicester hans främsta merit. Kanske är straffnederlaget mot Kroatien hans värsta upplevelse i karriären.

– Det här kommer att ta tid (att smälta). Men sådan är fotbollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.