Vikarien Pontus Jansson jublar efter svensk premiärseger. Foto: Bildbyrån

Sveriges defensiv höll – Sydkorea utan skott på mål

Uppdaterad
Publicerad

Sverige bröt måltorkan och vann VM-premiären mot Sydkorea med 1-0.

Faktum är att Sydkorea inte mäktade med ett enda skott på mål under matchen.

– Vi kämpar och krigar, säger Andreas Granqvist till SVT Sport.

På minuskontot inför VM fanns 337 svenska mållösa träningsmatchminuter. Men på pluskontot fanns en ramstark defensiv där två hållna nollor mot Danmark och Peru gav hopp om att det svenska försvaret skulle bli svårt att bryta ner.

I VM-premiären mot Sydkorea bröt Sverige måltorkan – men fortsatte att hålla nollan. Sydkorea skapade ett par målchanser men faktum är att svenska målvakten Robin Olsen aldrig behövde göra en enda räddning under matchen.

Herrlandslaget i fotboll

Sverige fick ett sent återbud i mittförsvaret när Victor Nilsson Lindelöf tvingades avstå på grund av sjukdom. Men Pontus Jansson ersatte förtjänstfullt.

– ”Ponne” gör ett fantastiskt jobb, berömmer lagkaptenen Andreas Granqvist.

Sveriges ledningsmål av Granqvist kom i den 65:e minuten. Mot slutet backade Sverige hem och Sydkorea skapade ett visst tryck.

– Vi är bra på att hålla emot när lag kommer på det sättet. Vi är trygga i det. Sedan kan det ju alltid hända något, säger förbundskapten Janne Andersson.

– Det blir lite som det blir i fotboll. Man blir trött, tappar i duellspelet och backar hem lite onödigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet