Ståhl bjöd på segerdans – efter banrekordet i Zagreb

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Ståhl har – med sina mått mätt – haft två sämre tävlingar i september.

Men i Zagreb, Kroatien, var han i kväll tillbaka över 68 meter, med längsta noteringen på 68,87 meter i det andra kastet. Nytt arenarekord.

Efter Daniel Ståhls knackiga inledning på säsongen fick tränaren Vesteinn Hafsteinsson nog.

– Jag är förbannad. Jag är trött på att titta på misslyckade kast, han kastar som en jävla kratta, sa han till SVT Sport i juli.

Daniel Ståhl tog till sig av kritiken och svarade därefter för sju raka tävlingar över 68 meter. Efter blandade resultat därefter kommer Ståhl från två tävlingar som slutat på drygt 66 och 68 meter och slutade på andraplats i Berlin i helgen efter 15 raka segrar.

I Zagreb plockade han återigen fram de långa längderna och såg till att diskusen landade på 68,87 meter och kunde skrika ut sin glädje och bjuda på lite segerdans.

Simon Pettersson slutade trea på 66,30.

Hermansson tvåa

I damernas 800 meter stod Hanna Hermansson för ett fint lopp när hon slutade tvåa på 2.02,66 – nytt svenskt årsbästa. I samma lopp slutade Meraf Bahta fyra på 2.04,48.

På samma distans sänkte Andreas Kramer nyligen sitt eget svenska rekord till 1.44,47. I Zagreb kroknade han dock på slutet och sprang in som sexa på 1.45,39.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.